names-media.com

3D grafieken *


                                 

Wat is 3D?
en wat kan 3D doen?
Vooral – wat kan 3D voor u en uw onderneming of project doen?
 
De grafieken die u tegenwoordig in 3D kunt maken - komen al heel dicht bij de fotografie. Alleen - het is geen foto. En juist dat kan u voordeel zijn!

In samenwerking met een paar filmproducenten die graag bereid zijn om eens een keer nieuwe paden te bewandelen, hebben wij met 3D heel goede ervaringen gemaakt - door scenes uit draaiboeken in 3D te vertonen.
Hoezo?

Bent u een film-producer?
Dan zult u het kennen. Filmpie maken... voor het resultaat dat na het 8-uur-journaal wordt uitgezonden en ongeveer anderthalf uur lang is, waren maanden werk nodig; behalve de hoofdrol en de figuranten waren nog zo om de 25 mensen aan/op het set, die wel niemand later in de film terugziet - aan het begin de location-spotter, de camera-mensen, de licht... nee - ervoor nog hard werkende mensen, die het set eerst eens een keer bouwen, uitstafferen en dan pas de camera... ook weer niet! Het idee is er, het draaiboek ook. Nu is eerst eens geld nodig, want anders spottet niemand, bouwt niemand, draaid niemand.

En iedereen, vanaf het eerste moment dat u meer doet dan over een film na te denken, wil weten: waar gaat de film over? Wie speelt mee? Wie heeft de hoofdrol? Bioscoopfilm?

Ook mocht het draaiboek al klaar zijn, de meeste mensen die puur met de voorbereiding te maken hebben - kunnen daar amper wat mee. Dus het verhaaltje in een korte maar interessante vorm opschrijven. 

Laat ons in de volgende szene even een bankroof filmen!
A ja....Ú weet precies wat hier straks gaat/moet gebeuren. U ziet de bank voor zich, de bankrovers, de politie, er wordt geschoten, paniek...!


De anderen, die u voor u filmproject wilt bezielen - zien dat wat er te zien is - een doodgewone, zaaie eenzame straat. U zou alles wat ú ziet, an de anderen uit moeten leggen - in schriftvorm, mondeling, met een tekening, hoe dan ook...

En hier in het begin zou het nog meevallen - een tekening voor allen, niemand moet details weten, iedereen moet zo vaag het verhaal kunnen begrijpen.

En dan is het zover - de bankoverval wordt daadwerkelijk gefilmt. Wat moet er aanwezig zijn op de set? Waar wilt u het licht hebben? Waar de camera? Waar lopen de figuranten? De vluchtauto stond ook al weer... waar...?
Wat er dan nog bij komt kijken - helaas kunt u niet even tussendoor "vergaderen", allen gaan in een rondje om u heen zitten, koffie erbij, een schoolbord en dan rustig uitleggen, wie wanneer wat en hoezo moet doen. 
- de cameraman heeft even een technisch probleem en zit aan de telefoon. - de lichtmeester is er nog helemaal niet, hij moet eerst de verlichting afbouwen op de vorige locatie. De hoofdacteur, die is duur, die komt pas op het laatste moment. De figuranten zijn nog niet compleet aanwezig - dus leg maar alles voor iedereen  apart uit!

Wij proberen zo dicht mogelijk bij de photorealisme te komen. Dit kan het resultaat zijn:     
Klik maar op het plaatje, dan wordt het groter. Dat is trouwens Ephigenia, wel een paar jaartjes jonger gemaakt. Let dan b.v. eens op de gelaatshuid. Dat komt wel aardig in de buurt van een foto. 


Het meest belangrijke voor een aankomende acteur is het, meteen een groote acteur te zijn, de eerste rol wordt de doorbraak, maak niet uit wat voor rol het is. Denkt de schattige jongen uit de groep van uw dochterje, de onvervulde droom en haar grote liefde, misschien helpt het haar nu toch wel een keer, dat de Papa bij de film werkt?  Het knaapje krijgt dus een figuranten-contract, heij ziet er best leuk uit dat joch en dat weet hij zelf nog ook! Had hij toch altijd eens een keer met een SLS-vleugheldeurer door zijn lievelingszending willen rijden en liet zich dat meteen in zijn debut-contractje vastschrijven. Wat had  je willen doen, het gaat maar om één opname van 90 seconden, één keer door het beeld lopen, vriendelijk zwaaien. Maar die moeten er wel zijn vanavond, die 90 seconden, hóór! Wat als hij niet komt - een knappere vindt je vandaag tenminste niet meer!
En hij rijdt door zijn serie, met een SLS wingdoor, en is het ook maar een chicken-wing-door. Daar zorgen wij wel voor...! Tenminste in zijn heel eigen aflevering.  Waarschijnlijk krijgt hij in echt in die 90 seconden de deur niet eens open en al zekert niet meer dicht, maar je dochter had eindelijk stiekem wat fototjes van hem kunnen nemen, En die SLS mag ie cadeau nog bovenop , op z'n eerste gage.
Idereen content!